/ Maros Kalandpart

Kalandozások a Maros partján

Lombkoronasétány

A fák napján nyílt meg a látogatók előtt a lombkoronasétány a Maros-parton. Az új létesítmény a folyópart élővilágát mutatja be egészen egyedi módon. A sétány végén álló, 18 méter magas toronyból induló negyvenméteres csúszda a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdája.

A Maros-parti strand felé vivő út mentén megépült sétány 190 méter hosszúságú építmény, amely összesen 18, eltérő magasságú, pörgetett technológiával készült vasbeton oszlopon áll. A látogatók 8–10 méter magasan, a lombok között sétálhatnak, és madártávlatból szemlélhetik meg a folyópart látnivalóit. Az oszlopokon pihenők vannak és több, a Maros környezetét és élővilágát bemutató információs tábla látható. A sétány mellett játszótér és parkoló is van.

A lombkoronasétány hétköznapokon délután 2-től, hétvégenként pedig délelőtt 10-től este 7-ig látogatható – ingyenesen.

 

Maros Kalandpart / Kalandpálya

A 4 méter magasságban lévő 29 feladatból álló kötélpálya, mely a festői Maros folyó mellett húzódik, igazán nagy izgalmakat nyújt azoknak, akik próbára akarják tenni ügyességüket, kitartásukat és erejüket.

A kalandpálya elemeit úgy alakítottuk ki, hogy bárki, különösebb felkészültség nélkül bátran vállalkozhat rájuk.

Vigyázat, azért a földről nézve minden más!

Canopy

Akinek ennyi izgalom nem volt elég, feltétlenül csússzon át a Maros felett 8 méter magasságban kifeszített drótkötélpályán. A pálya hossza 2x164 méter és kb. 2x1 percig tart.

Inga

Immár használható a part legújabb attrakciója, az inga. A Maros-parti stand területén, közvetlenül a folyó partján vasbeton alap épült, erre került a 18 m magasságú inga.

A fel- és leszállás erről a vasbeton pódiumról történik. A vendég a 18 méter magas „A” toronyra függeszkedik fel sodronykötéllel. A függeszkedést a másik toronyban elhelyezett elektromos csörlőberendezés segíti. Amikor úgy érzi, készen áll, maga oldja ki a rögzítést egy ejtőernyős biztosítószeg kihúzásával. Ezzel szinte szabadesésben zuhan be az inga két szára közé, majd köríves lengő mozgásban marad egy ideig.

Látogatók mondták a Kalandpartról:

Amikor megláttam, azt gondoltam, hogy fél óra alatt végigszaladok rajta, de a 40.perben már keményen izzadtam”
   Ákos, 18 éves

Először nagyon féltem, hogy a létrán sem tudok majd felmászni, de a segítők nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, amikor kellett, rögtön ott termettek.”
   Edina, 35 éves

 „Az az érdekessége a parknak, hogy nem egyenes vonalban, hanem cikk-cakkban mennek a pályák, így viszonylag kis területen, de sok érdekes elemből álló pályarendszert alakítottak ki.”
   Gábor, 30 éves

 A táj gyönyörű, érezni a gyógyító Marosi iszap illatát.”
   Katalin, 42 éves

Az akadálypályák teljesítése előtt mindenkinek oktatáson kell részt vennie, ahol megismertetjük a felszerelés használatával és ellátjuk hasznos biztonságtechnikai tanácsokkal.

Mielőtt az akadálypályákat használatba veszi, tudnia kell az alábbiakat:

  • platform: a fát körülölelő kör alakú „állvány”, a kötélpálya indulási és érkezési helye

  • a platformon egy időben 2 embernél több nem tartózkodhat

  • egy állomáson, (2 fa között) egyszerre csak egy ember tartózkodhat, akkor induljon, ha már az előtte lévő áthaladt az adott állomáson,

  • csúszópályák esetében különösen fontos, hogy csak akkor induljon, ha az előtte lévő már átcsatolt a következő szakaszra,

  • ha elfáradt és úgy érzi, nem tudja, akarja folytatni, hívjon segítséget, jövünk!

 
Szabályzatok

Makó kártya elfogadó helyMakói Kommunális Nonprofit kft.
6900 Makó, Návay Lajos tér 5–7.
Tel.:62/211550, 62/211828
e-mail:mkkkht@teleline.hu